söndag 24 juni 2012

Vidarkliniken inget vidare

Det finns säkert många anledningar till att man inte vill komma till Södertälje, även om det är en vacker stad. För min del så har det bara varit goda minnen därifrån med Tom Titt och badhuset Sydpolen, men...

Tidningarnas varning!

Tidningarna går ut med en varning för att åka till Södertälje, och speciellt Järna, om man är gravid. Varningen beror på att antroposoferna har sitt huvudkontor där, och då speciellt att deras sjukhus Vidarkliniken ligger där.

Antroposofin-Waldorf

Antroposoferna är väl inte farliga, tänker ni säkert. Många har säkert sina barn på deras skolor och tycker att de är helt ok. Jag skrev om det i detta blogginlägg förrut, och där står det rätt klart att de högre utbildningarna inte anser att Waldorf, och då även antroposoferna inte vilar på vetenskapliga grunder utan är en slags religion. Det betyder då givetvis även att deras klinik inte vilar på vetenskapliga grunder utan på deras religion, fint dold i de vita rockarna och en gemytlig stämning... och dolt för allmänheten genom att Stockholms läns landsting skattefinansierar deras verksamhet!

Gravid?

Eftersom de så ivrigt går ut med att varna för att vaccinera sina barn mot allehanda sjukdomar så är det många icke-antroposofer med som lyssnar på dem, man tror ju på att landstinget vet vilka man sponsrar. Detta i sin tur leder till att barnen inte har något försvar mot sjukdomarna. Är det så att något enstaka barn inte har vaccineras så kan det, liksom de vaccinerade personer som vaccinet inte tog på så bra, leva på att det gemensamma vaccinationsskyddet är så stort. Nu har det på ganska kort tid, brutit ut en liten epidemier i Södertäljetrakten på just barnsjukdomen röda hund (som tillsammans med Rumänien och Polen är de enda ställen där många fall registrerats i Europa). Barnen klarar sig, även om det är jobbigt, och det är inte farligt för dem.

Det stora problemet är om en gravid kvinna smittas för då kan det leda till fosterskador! Fostret har inte valt att bli skadat för att några religiösa personer tutar i folket att det inte är bra för själens reinkarnationer att bli vaccinerade. Sjukdomen väljer heller inte sina offer efter religion utan kan mycket väl sätta sig på en kristen eller muslimsk kvinna där vaccinet inte tog så bra.

Vad kan vi göra?

Det som vi privatpersoner kan göra är att kräva att landstinget gör som jag skrev att Stockholms universitet gjorde-Gå ut med att det inte bygger på vetenskapliga grunder och säg upp skattefinansieringen av deras religiösa råd. Då blir det fler som förstår vad de utsätter barnen för. Man kan gärna lyfta fram var antroposofernas skrifter säger om hudfärgen, vilket belyses i denna text från Vetenskap och Folkbildning (VoF) om "negerproblemet". Är det den inställningen vi vill att man skall ha när man undervisar våra barn?

Det gäller att protestera, men även att skriva mycket så att det lyfts fram. Det har bloggaren Zooey gjort på engelska för att även utländska läsare skall få vetskap om problematiken i Järna och Vidarkliniken.

Vad vi inte kan göra är att tvångsvaccinera... men som lärare kan man prata om det utan att tänka på religionsfriheten. Glöm religionen och gå in på de vetenskapliga aspekterna. Tänk på att oskyldiga barn drabbas, och föräldrar som inte valt deras religion men saknar skydd också kan bli deras offer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar